KRYESORE

I “dogji” vettingu, SPAK merr në dorë dosjet për ish-gjyqtarët e shkarkuar të Gjykatës së Lartë dhe të ‘Kushtetueses’

I “dogji” vettingu, SPAK merr në dorë dosjet për

Prokuroria e Posaçme, SPAK ka tërhequr të gjitha dosjet e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe asaj të Lartë, të cilët nuk arritën të kalojnë procesin e vettingut.

Mësohet se prokurorët e SPAK do të nisin shqyrtimin e dosjeve për të mësuar nëse gjyqtarët kanë kryer korrupsion, pastrim parash apo transaksione.

Kush janë gjyqtarët e shkarkuar të Gjykatës së Lartë:

Shkëlzen Selimi

Admir Thanza

Tom Ndreca

Artan Zeneli

Xhezair Zaganjori

Edmond Islamaj

Nga Gjykata Kushtetuese

Gani Dizdari

Fatos Lulo

Fatmir Hoxha

Altina Xhoxhaj

Artan Broci

Kujtojmë se para nisjes së procesit të vettingut, disa gjyqtarë dhanë dorëheqjen për t’i shpëtuar procesit.

Ditari politik

Të fundit