Flash News

Kosova

11 vite nga marrëveshja e parë mes Kosovës e Serbisë, BE: Themelimi i Asociacionit është urgjent

11 vite nga marrëveshja e parë mes Kosovës e Serbisë, BE:

Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano ka reaguar me rastin e 11-vjetorit tw nwnshkrimit tw marrëveshjes së parë Kosovë-Serbi.

Stano u shpreh se të gjitha marrëveshjet arritura në kuadër të dialogut duhet të implementohen, duke shtuar se moszbatimi i tyre sjell pasoja serioze për të gjithë popullatën e dy palëve. Ai ka theksuar se çështja e Asociacionit është thelbësore dhe urgjente për zbatim.

“Në historinë e dialogut, kemi një sërë përvjetorësh. Jo shumë kohë më parë, shënuam përvjetorin e parë të Marrëveshjes së Ohrit, dhe në rastin e kësaj marrëveshjeje, e kemi qartësuar se zbatimi është çelësi, çka vlen edhe për marrëveshjet e tjera.

Duhet të zbatohen. Çështja e Asociacionit, është një prej çështjeve thelbësore dhe urgjente, dhe BE-ja së bashku me partnerët ndërkombëtar, kemi qenë dhe mbetemi të qartë me Kosovën se ata duhet t’a implementojnë atë sepse dështimi për ta bërë këtë, nënkupton pasoja”, tha ai.

 

Të fundit