Flash News

Kosova

Lufta në Ukrainë, Kosova vendos sanksione të reja ndaj Rusisë

Lufta në Ukrainë, Kosova vendos sanksione të reja ndaj

Qeveria e Kosovës ka vendosur sot sanksione shtesë ndaj Rusisë për shkak të luftës së saj në Ukrainë. Zëvendëskryeministrja Donika Gërvalla u shpreh se sanksionet përfshijnë: masa kufizuese të eksportit në lidhje me mallrat dhe teknologjinë me përdorim të dyfishtë, si dhe mallrat dhe teknologjinë që mund të kontribuojnë në përmirësimin teknologjik të sektorit të mbrojtjes dhe sigurisë së Rusisë.

Sipas saj, ky vendim do të kontribuojë në vazhdimësinë e bashkëpunimit të ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Evropian.

 “Masat kufizuese ndalojnë të gjitha transaksionet me disa kompani shtetërore, të cilat tashmë janë objekt i kufizimeve të rifinancimit dhe së fundi masa kufizuese që ndalon ofrimin e shërbimeve të vlerësimit të kredisë”, ka deklaruar Gërvalla.

Kosova i është bashkuar Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian, duke vendosur sanksione ndaj Rusisë, edhe gjatë muajit shkurt.

Ndërkaq, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina janë të vetmet që nuk e kanë dënuar agresionin rus.

 

Të fundit