Flash News

Kosova

Marrëveshja me Serbinë, Kurti: Tekst më të mirë nuk ka, kemi hyrë në një format të ri të dialogut

Marrëveshja me Serbinë, Kurti: Tekst më të mirë nuk ka,

Albin Kurti ka folur sot në Kuvendin e Kosovës për marrëveshjen me Serbinë. Nga foltorja, kryeministri i këtij vendi sqaroi para deputetëve të opozitës dhe mazhorancës se kanë hyrë në një format të ri të dialogut me Serbinë.

Ai shtoi se është bërë maksimumi për të ecur përpara, teksa edhe deklarimet e ndërmjetësuesve lidhur me pozitën e Kosovës në këto takime kanë qenë pozitive.

“Sinqerisht aleatët tanë duan ta sjellin Serbinë drejt Evropës. A do ta arrijnë një gjë të tillë, unë nuk kam shpresa. Marrëveshja bazë për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë përmban 11 pika."

"Për më tepër, Serbia nuk duhet të kundërshtojë anëtarësimin tonë në asnjë organizatë ndërkombëtare apo të bllokojë anëtarësimin tonë në Bashkimin Evropian. Kjo është njohje de-facto dhe është e pakthyeshme pasi Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara janë palë garantuese."

"Jam i bindur që tekst më të mirë të marrëveshjes, në situatën në të cilën jemi, nuk ka mundur më parë të mbërrijmë. Me dokumentet e mëhershme kemi ngecur. Me këtë dokument mund të ecim përpara.”, tha Kurti.

Kujtojmë se më 18 mars në Ohër u zhvillua takimi mes Kurtit dhe Vuçiç, nën ndërmjetësimin e ndërkombëtarëve.

Të fundit