Flash News

Kosova

Nga kufizimet e lëvizjes, te restorantet dhe qëndrat tregëtare, Kosova ashpërson masat anti-covid

Nga kufizimet e lëvizjes, te restorantet dhe qëndrat tregëtare,

Edhe në Kosovë janë rikthyer kufizimet si pasojë e përkeqësimit të situatës së pandemisë. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka njoftuar masat e reja , të cilat do jenë në fuqi për dy javët e ardhshme.

Përmes një konferene për mediet, Zemaj ta se personat mbi moshën 65 vjeçare do të kenë orar të kufizuar të lëvizjes.

"Personat mbi moshën deri 65 vjeçare obligohen të lëvizin jashtë shtëpisë nga ora 06:00 deri në 10:00 dhe prej orës 16:00 deri në ora 19:00. Jashtë këtij orari kanë të drejtë të dalin vetëm për nevoja shëndetësore", deklaroi Zemaj.

Sa i përket lokaleve të gastronomisë dhe qëndrave tregëtare, Zemaj bëri me dije se nuk do t'u lejohet puna nga ora 21:00 deri në ora 05:00.

Të fundit