Flash News

Kosova

Paralajmërimi i SHBA-ve për sanksione, Kurti: Jam i shqetësuar, por jo i frikësuar

Paralajmërimi i SHBA-ve për sanksione, Kurti: Jam i shqetësuar,

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti reagoi për herë të parë pasa paralajërimit të SHBA-së për sanksione ndaj Prishtinës, duke marrë shkas nga situata e tensionuar në veri.

Kurti tha se është më shumë i shqetësuar dhe aspak i frikësuar. Ai tha se po punohet për të gjetur një zgjidhje.

“Unë jam i shqetësuar thuajse gjatë gjithë kohës, por kurrë i frikësuar, sepse është në përshkrimin tim të punës (si kryeministër) që mos jem i frikësuar, por të jem i shqetësuar. ja në një stërvitje ushtarake, të udhëhequr nga Amerika në Evropë”, tha Kurti.

Ambasadori amerikan Jeff Hovenier tha se do të ketë sanksione lidhur me situatën në veri. I pari ndëshkim për Kosovën ishte anulimi i stërvitjes Defender Europe 2023.

Të fundit