Flash News

Kosova

Policia mbylli institucionet financiare serbe në Veri, reagon Sveçla:Ishin të paligjshme

Policia mbylli institucionet financiare serbe në Veri, reagon

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka reaguar lidhur me aksionin e Policisë së Kosovës, e cila ka mbyllur 6 njësi të institucionit të jashtëligjshëm financiar të Serbisë në Kosovë, duke shtuar se aksioni u ndërmorr për ta vendosur ligjshmërinë pas autorizimit të prokurorit.

Me qëllim të vendosjes së ligjshmërisë, pas komunikimit dhe kërkesës së institucioneve relevante dhe autorizimit të prokurorit, Policia e Kosovës në bashkëpunim me Administratën Tatimore të Kosovës, në katër komunat në veri të Kosovës ka realizuar sot operacionin e kontrollit dhe mbylljes së 6 njësive të të ashtuquajturës Bankë Postare e Kursimeve (Banka Postanske Stedionica) si institucion i jashtëligjshëm financiar i Serbisë në Republikën e Kosovës.

Ministri thotë se “sundimi i rendit dhe ligjit, shërbimi ndaj të gjithë qytetarëve pa asnjë dallim do të vazhdojë të jetë qëllimi ynë për të cilin jemi zotuar në vazhdimësi”, tha Sveçla.

Të fundit