Flash News

Kosova

Presidentja Osmani përkujton 24-vjetorin e gjenocidit serb: S’mund të ketë paqe e stabilitet pa drejtësi për krimet e Beogradit

Presidentja Osmani përkujton 24-vjetorin e gjenocidit serb:  S’mund

Vjosa Osman ka përkujtuar sot 24-vjetorin e masakrave të kryera nga serbët. Më saktë bëhet fjalë për atë që ndodhi në Brestoc të Rahovecit ku u vranë 49 civilë, atë në Celinë ku u vranë 75 civilë dhe masakrën në Fortesë ku humbën jetën 68 civilë.

Presidentja e Kosovës tha se nuk mund të ketë stabilitet dhe paqe për aq kohë sa nuk është vendosur drejtësi në lidhje me krimet e kryera nga Serbia.

DEKLARATA E PLOTË:

"Sot bëhen 24-vjet që kur forcat e regjimit gjenocidal të Serbisë vranë 75 civilë në Celinë, 68 në Fortesë dhe 49 në Brestoc të Rahovecit. Në këtë ditë në mbrojtje të popullsisë civile, ranë edhe pesë dëshmorë të UÇK-së."

"Në këtë përvjetor, e kujtojmë secilin civil që ra për lirinë e vendit dhe të gjithë dëshmorët e UÇK-së që e bën të mundshme lirinë tonë. Nuk mund të ketë paqe e stabilitet pa drejtësi për krimet që ka bërë Serbia kudo në Kosovë."

"Sjellja e kriminelëve para drejtësisë është përpjekje e jona e çdoditshme. Qoftë i përhershëm kujtimi për civilët dhe dëshmorët!"

 

Të fundit