Flash News

Kosova

Specialja refuzon lirimin nga paraburgimi të Kadri Veselit

Specialja refuzon lirimin nga paraburgimi të Kadri Veselit
Kadri Veseli

Gjykata Speciale ka refuzuar kërkesën për lirim nga paraburgimi të ish-kryetarit të PDK-së, Kadri Veselit.

Kërkesa u bë nga avokati i Veselit, Ben Emmerson, i cili kishte kërkuar që klienti i tij të lirohet përkohësisht nga paraburgimi.

Në përgjigjen e kthyer nga "Specialja", theksohet se kërkesa nuk mund të pranohet me arsyen se ekziston “një rrezik i vazhdueshëm për arratisjes që vetëm do të rritet nëse Veseli merr vesh të gjithë provat kundër tij”.

Ish-drejtuesit e UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi së bashku me 3 ish-luftëtarët e UÇK-së, akuzohen për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit

Kujtojmë se, ndaj ish- luftëtarëve të UÇK-së rëndojnë 10 akuza, për përndjekje, burgosje, ndalim arbitrar, aktet të tjera ç'njerëzore, trajtim mizor, torturë, vrasje si krim kundër njerëzimit, vrasje e paligjshme si krim lufte, zhdukje me forcë e personave, në periudhën mes prill 1998- gushtit 1991.

Specialja refuzon lirimin nga paraburgimi të Kadri Veselit

Ditari politik

Të fundit