Flash News

Kosova

Situatë e tensionuar në Kosovë, sulmohen me sende të forta gazetarët në Leposaviq

Situatë e tensionuar në Kosovë, sulmohen me sende të forta

Gazetarët të cilin ishin duke raportuar nga Leposaviqi janë sulmuar me sende të forta nga protestuesit serbë.

Siç raportohet, disa gra kanë tentuar të pengojnë gazetarët në transmetime direkte, konkretisht të RTV Dukagjinit, KOHËS dhe disa mediave të tjera që raportonin nga komuna. Po ashtu, persona të maskuar i kanë gjuajtur me gurë dhe shishe.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës nëpërmjet një komunikate njofton se ka kontaktuar menjëherë Policinë e Kosovës, që t’u sigurojë një perimetër të sigurt të raportimit kolegëve tanë.

AGK-ja iu bën thirrje të gjithë kolegëve që të respektojnë udhëzimet e dhëna nga zyrtarët e Policisë së Kosovës që janë prezent atje, dhe të kenë kujdes të shtuar gjatë raportimit.

Të fundit