Flash News

Kosova

"Rajoni mbetet fuçi baruti", zyrtari gjerman: Kosova nuk ka vend në Këshillin e Evropës

"Rajoni mbetet fuçi baruti", zyrtari gjerman: Kosova nuk ka

Zëdhënësi i politikës së jashtme të grupit parlamentar të AfD-së në Bundestagun gjerman dhe deputeti i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Petr Bystron, ka folur për përshkallëzimin e dhunës ndaj minoritetit serb në Kosovë.

Ai tha se tensionet në Veri të Kosovës tregojnë pse ky vend nuk është në Këshillin e Evropës dhe nëse do ta pranohej, atëherë vendet anëtare do t’i bartnin problemet e rajonit në institucionet e tyre.

“Përshkallëzimi i fundit i dhunës në Kosovë tregon: Kosova nuk bën pjesë në Këshillin e Evropës! Rajoni mbetet një fuçi baruti dhe nëse do ta pranonim atë në Këshillin e Evropës dhe BE-në, do t'i bartnim problemet e rajonit në institucionet tona dhe në këtë mënyrë do t'i destabilizonim ato. Grupi parlamentar i AfD-së i bën thirrje qeverisë federale që të ndalojë menjëherë aktivitetet e saj për të pranuar Kosovën në Këshillin e Evropës.", tha ai.

Të fundit