Flash News

Kosova

UÇK-ja në Hagë, Haradinaj: Gjykata Speciale po tregon që është selektive, Kosova ishte viktima

UÇK-ja në Hagë, Haradinaj: Gjykata Speciale po tregon që

Ish-kryeministri i Kosovës, njëherësh kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj ka komentuar ngjarjet e fundit në Kosovë dhe përballjen e ish-lufëtarëve të UÇK-së me Dhomat e Specializuara në Hagë. Ai tha për “Kjo Javë” se me këtë akuzë të ngritur ndaj Thaçit, Veselit, Krasniqit e Selimit, Gjykata Speciale po tregon se është selektive.

Haradinaj tha se e vërteta është me ta dhe se e vërteta është se Kosova ishte viktima, sulmin e bëri Serbia e në këtë luftë Kosovës i është dashur të mbrohet.

"Është shumë me rëndësi të shpjegojmë se e drejta e Kosovës, e vërteta e Kosovës është e tillë që s’ka me iu frikësu, as me u shqetësu prej gjyqit e prej Gjykatës, sepse ne kemi qenë me të drejtën, e vërteta është në anën tonë, si viktimë, e lufta për me e mbrojt veten nga një regjim i atëhershëm i Millosheviçit, ndërsa po ashtu është me rëndësi me shpjegu se disa herë kemi kalu filtrat e drejtësisë për të dëshmuar këtë të vërtetë, pafajësinë tonë.

Në fillim ka qenë OKB, se OKB e ka qeverisur Kosovën për 9 vjet, nga 1998-2009. Pra, ka pas një sistem të ligjit me gjykata e prokurorë që e kanë hetuar luftën. Pastaj edhe pas pavarësisë, ne kemi pas misionin e EULEX këtu. Ai mision është marrë me ekspertë ligjorë të BE e SHBA, jemi përballë me Tribunalin për krime në ish-Jugosllavi, tani kemi edhe këtë, pra Dhomat e Posacme. Pse ndodhemi këtu është se disa dyshime të ngritura për krime e për hetime që janë zhvilluar në atë kohë, i është kërkuar Kosovës, që të mundësohet shqyrtimi i tyre gjyqësor ose ligjor, e parlamenti ynë në atë kohë, e ka votuar një gjykatë si kjo.

Tani është një situatë absurde, që kjo gjykatë nuk gjykon krimet, por kryesit nga UÇK, ose identifikim vetëm me njerëzit e UCK dhe njëkohësisht është jashtë vendit, me ligje të Kosovës, por jashtë vendit. Pra është një shprehje mosbesimi ndaj Kosovës e sistemit tonë gjyqësor", tha Haradinaj.

 

Të fundit