Flash News

Kosova

Ukraina tërheq trupat paqeruajtëse nga Kosova

Ukraina tërheq trupat paqeruajtëse nga Kosova

Ukraina do të nisë tërheqjen e trupave paqeruajtëse nga Kosova. Këtë e konfirmoi një zyrtar i KFOR-it për Gazetën Express një zyrtar i KFOR-it.

Ukraina aktualisht ka rreth 40 paqeruajtës në Kosovë, si pjesë e misionit të KFOR-it. Presidenti i Ukrainë, Volodymyr Zelensky, në mars pati nënshkruar urdhrin që të gjitha misionet të kthehen në atdhe për të ndihmuar në luftën kundër Rusisë.

“Mund ta konfirmojmë këtë njoftim. Kjo është në përputhje me dekretin e Presidentit Zelensky të lëshuar në mars, pas pushtimit rus të Ukrainës. Falenderojmë trupat ukrainase për kontributin e tyre të rëndësishëm në misionin e KFOR-it të udhëhequr nga NATO gjatë shumë viteve

Ukraina ka qenë një kontribues i vlefshëm në misionin tonë paqeruajtës që nga themelimi i KFOR-t në vitin 1999. Ne mirëpresim kontributet e kahershme të vendit në përpjekjet tona të përditshme në mbështetje të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe në konsolidimin e stabilitetit në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor”, tha zyrtari i KFOR-it.

 

Të fundit