Kosova

Zyrtare: Kosova shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme në 14 shkurt, shpërndahet Kuvendi

Zyrtare: Kosova shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme në 14

Kosova shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme në 14 shkurt.

Ky vendim është zyrtarizuar nga presidentja në detyrë në Kosovë, Vjosa Osmani, e për rrjedhojë ka shpërndarë Legjislaturën e shtatë të Kuvendit të Kosovës.

Duke u bazuar në përgjegjësitë kushtetuese dhe Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese Nr. KO-95/20, si dhe pas diskutimit me partitë parlamentare dhe Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, kam marrë vendim të shpallë zgjedhjet dhe të caktojë 14 shkurtin 2021 datë për mbajtjen e zgjedhjeve parlamentare të parakohshme. Më këtë vendim KQZ-ja është udhëzuar t`i ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për organizimin dhe mbajtjen e zgjedhjeve për Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Uroj që nëpërmjet këtij procesi zgjedhor, qytetarët e Kosovës të kontribuojnë për avancimin e mëtejmë të demokracisë në vendin tonë”, shkruan Osmani.

Zyrtare: Kosova shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme në 14

Ditari politik

Të fundit