Flash News

KRYESORE

Aksionerë në biznes me McGongal, kur nisi ish-agjenti tjetër Mark Rossini të shfaqej në Tiranë

Aksionerë në biznes me McGongal, kur nisi ish-agjenti tjetër Mark

Jo vetëm Charles McGongal, por edhe një ish-agjent tjetër Mark Rossini ka biznes në Shqipëri. Më herët u zbulua se McGongal është administrator i studios ligjore të quajtur “Law Office and Investigation” me 25% të aksioneve. Në këtë studio ligjore është aksioner edhe Mark Rossini.

Ky i fundit është një ish-agjent i Byrosë Federale të Hetimit, i cili luajti një rol të madh në përpjekjen për të gjurmuar al-Kaedën përpara sulmeve të saj në Shtetet e Bashkuara më 11 shtator 2001. TMP shkruan se mbetet i paqartë objekti i zyrës ligjore dhe si mund të jetë takuar McGonigal me Rossinin.

Prokurorët federalë e akuzuan Rossinin në gusht 2022 si të përfshirë në një skemë ryshfeti së bashku me ish-guvernatorin e Porto Rikos.

TPM mori të dhënat e “Law Office and Investigation” nga regjistri i korporatave në Shqipëri dhe më pas pagoi një përkthyes për të përkthyer dokumentin në anglisht.

TPM nuk ishte në gjendje të verifikonte se cili ishte qëllimi i kësaj zyrë, që thotë se shërben si zyrë avokatie. Më pas ndalet edhe te lidhjet e aksionerëve që janë: McGonigal, Rossini, Agron Neza dhe Shefqet Dizari.

Është publikuar një fotografi e Rossinin me Nezën në 2014-ës. Nga postimet e Rossinit në rrjetet sociale është parë se ai ka qenë në Tiranë në shkurt të 2019-ës.

Aksionerë në biznes me McGongal, kur nisi ish-agjenti tjetër Mark

Aksionerë në biznes me McGongal, kur nisi ish-agjenti tjetër Mark

Pra, si përfundoi Rossini partner në një kompani shqiptare? Dhe si u bë McGonigal nga një agjent i lartë i FBI-së në një partner në të njëjtën firmë si Rossini? Mbetet e paqartë kur Rossini u përfshi si aksioner në firmë.

Vitet e fundit edhe Rossini ka filluar të flasë për Shqipërinë. Konkretisht, Rossini ka mbajtur qëndrime pro Ramës.

“Law Office and Investigation” është një kompani e regjistruar në vitin 2008 nga Shefqet Dizdari, një avokat nga Tropoja, i cili në 2019 ai i ka shitur aksione ish-zyrtarit të lartë të FBI Mc Gonigal, Agron Nezës dhe një shtetasi tjetër të huaj, me emrin Mark Thomas Rossini.

Të fundit