Meta nxjerr SMS-në e diplomatit të huaj ku flitet për Ramën: Për të treguar si punojnë disa ndërkombëtarë këtu për reformën në drejtësi

Presidenti i Republikës ka nxjerrë mesazhin e një diplomati të huaj në Tiranë, që sipas tij, e ka nisur në emër të BE dhe SHBA.

Në këtë mesazh tregohen diskutimet për çështjen e Gjykatës Kushtetuese.

Sipas mesazhi të Publikuar nga Presidenti në “Opinion”, diplomati shkruan se Rama nuk do ta bllokojë kandidaturën e Marsida Xhaferllarit në listën tjetër për anëtare të Gjykatës Kushtetuese, çka për Presidentin Meta tregon qartë ndikimin e kryeministrit në reformën në drejtësi.

“Ky mesazhi këtu është se si funksionojnë diplomatët në Tiranë. Nuk e ka nisur me emrin e tij por në emër të Ambasadës Amerikane dhe Bashkimit Evropian. Ka qenë në takimin që unë kam pasur. Në darkë nuk i kishin të qarta opinionet. ‘Mirëmëngjesi Beni! Biseduam me Ramën në telefon dhe zyrat ligjore të SHBA dhe BE nuk e mbështesin pozicionin e Presidentit për pezullimin. Kemi rënë dakord që kur të dalin ata të mos i bjerë të fikët Presidentit. Ramë dakord me Ramën që Marsida Xhaferllari të jetë në listën tjetër dhe Rama nuk do të përpiqet ta bllokojë”. Ky është mesazhi i një diplomati që ishte në takim në darkë me mua dhe që ishte shumë korrekt. Aty është qëndrimi i tyre”, tha Meta.