Metën, Bashën apo Berishën? Rama tregon ‘guston’ për kundërshtarët politik: Shtabi organizohet në Presidencë

Kryeministri Rama i ka qëndruar etiketimit të bërë ndaj Metës si “Opozita Presidenciale”. Në një intervistë për “Pa Protokoll”, Rama deklaroi se veprimet e Presidentit Meta, fillimisht me ftesa e më pas me klithma për përmbysje të regjimit, janë ato të cilat e bëjnë atë drejtues të opozitës.

“Kur presidenti fton opozitën në zyrë dhe pastaj lëshon klithma dhe kushtrime për përmbysje të regjimit, nuk e di cfarë mund të quhet përveç se drejtues i opozitës. Kur fton opozitën dhe pastaj bashkë me opozitën bashkë bëjnë thirrje për përmbysje të regjimit, thashë kur organizon shtabin e luftës kundër qeverisë në presidencë me opozitën dhe kur del para popullit bashkë me opozitën dhe thërret popullin në miting”, tha ai.

I pyetur se kë do të preferonte si kundërshtar mes Bashës, Metës apo Berishës, Rama u shpreh se nuk i zgjedh ai rivalët dhe se nuk e ka problem asnjë prej tyre.

“Nuk i zgjedh unë rivalët dhe nuk kam unë problem kundërshtarët në kuptimin e personit përballë, unë problem, kam problemet reale, me të cilat lufta është më e egër dhe gjatë, gjërat që duhen zgjidhur për njerëzit”, tha ai.