Ministri i Jashtëm grek: E drejta jonë sovrane për të zgjeruar ujërat tona territoriale

Ministri i Jashtëm grek, George Katrougalos ka deklaruar sot se Greqia do të zgjerojë ujërat territoreiale në detin Jon me Italinë dhe Shqipërinë.

“Ne kemi vendosur të zgjerojmë ujërat tona territoriale në Detin Jon, si pjesë e përkufizimit të Zonës Ekonomike Ekskluzive me Italinë dhe Shqipërinë dhe në rajonet e tjera. Ne besojmë se është e patjetërsueshme e drejta jonë sovrane për të zgjeruar ujërat tona territoriale”, është shprehur ministri i Jashtëm George Katrougalos.

Këto deklarata të ministrit të Jashtëm grek vijnë një ditë para takimit me homologun turk Mevlut Tsavousoglou.