Flash News

OPINEWS

Check-up-i i Vilma Nushit 27 mln euro pas asnjē shērbim, Plarent Ndreca i urdhëruar të mbrojë hajdutērinë

Check-up-i i Vilma Nushit 27 mln euro pas asnjē shērbim, Plarent Ndreca i

Nga Gjergj Kola

Anētarēt socialistē tē Komisionit hetimor parlamentar pēr koncesionet nē Shēndētsi kanë depozituar një kallëzim penal në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për shtetasin Bexhet Zeqiri, me detyrë auditues pranë Kontrollit të Lartë të Shtetit. Deputetët e akuzojnë për kryerjen e veprës penale “Refuzimi për të deshmuar”.  Nē kēta padi ka nēnshkruar  sē pari emri i deputetit  Plarent Ndreca  qē e parlajmēroi  kētē padi gjatē seancēs sē  dēshmisē sē eksperitt tē KLSH nē palament.

Sipas padisē sē  deputetēve socialistē, audituesi Zeqiri I KLSH refuzoi tē dēshmonte  duke mos ju pērgjigjur pyetjeve qe I drejtoi zvkryetari I Komisionit parlamentar hetimor  Plarent Ndreca.

Po cfare ka ndodhur nē fakt? Kush nuk e ka parē  seancēn ku dēshmoi pērfaqsuesi I KLSH mund ta kērkojē atē nē parlament pēr tē parē shēprdorimin e parlamentit nē mēnyrē flagrante nga Palrent Ndreca dhe njeherazi prēdorimin e parlamentit pēr tē mbrojtur hajdutēt e shtetit, hajdutēt e taksave tē shqiptarēve ,demokratē, apo socialistē.

Menjeherē pasi  pērfaqēsuesi I KLSH  duke ju referuar raportit tē kētoj institucioni , deklaroi se “ Koncesionari I Check UP, vetēm pēr tetē muajt e parē  tē vitit 2015 ka faturuar 192 milione  lekē ose afērsisht 2 milione euro,  pa kryer asnjē shērbim, zvēndēs kryetari I komisionit  hetimor parlamentar Plarent Ndreca filloi tē intimidonte pērfaqesuesin e KLSH me pyetjet ” Cfare Diplome keni” “ Ku keni studiuar?”  A keni license ? Cfare license keni? A keni  kryer trejnime “ “ Ku I keni  kryer trajnimet ?” Brenda apo jashtē Institucionit tuaj.?

Raporti I KLSH ka zbuluar se kompania qe ka koncesionin e Check UP ka  vjedhur  e pakta 27 milione Euro nga taksat e qytetarēve. Cfare rēndēsie kanē pēr publikun pyetjet e  Plarent Ndrecēs pēr arsimimin dhe lincsat e trajnimet e ekspertit tē KLSH ? Besoj se  kjo ishte e turpeshme pēr tu dēgjuar edhe nga socialistja Milva IKonomi qē gjatē gjithē kohes sē “ marrjes nē pyetje” nga ana e kētij Ndrecēs, tē ekspertit tē KLSH, zonja Ikonomi luante me telefonin dhe me kokēn e ulur.

Gjatē tē njējtēs seancē u zbulua se Plarend Ndreca  ishte edhe nē konflikt interesi mē  ekspertin e KLSH qē ishte thurur pēr tē dēshmuar. I njējti auditues ka kontrolluar Plarent Ndrecēn kur ky ka qēnē sekretar I pērgjithshēm I Ministrisē sē Arsimit. Pas kētij auditimi KLSH ka denoncuar nē prokurori pēr ndjekje penale  sekretarin Ndreca, sot deputet.

Mirēpo kjo ēshtē vetēm njē arsye qē e shtyn Ndrecēn tē sulmojē dēshmitarin, tē pērpiqet ta fyejē atē madje edhe ta kallēzojē nē prokurori pēr  gjoja  se ka refuzuar tē dēshmojē. Mēria dhe urrejtja e Ndrcajt ēshtē gjithsesi njē arsye e vogēl dhe jo e mjftueshme pēr tē mbrojtur  hajdutēt e shtetit qē nē kētē rast kanē grabitur 27 milione euro. Arsyeja e parē ēshtē se Ndreca  ka marrē urdhēr tē mbrojē vetem, qeverinē  ose  shkurt tē mbrojē hajdutērinē.

Eshtē njē kurth I vogēl padia pēr ekspertin dhe kjo bēhet pēr tē shmangur  vēmēndjen nga njēra prej vjedhjeve tē shekullit. Le tē vijojē Ndreca me gjyqe kundēr KLSH.

Ne tē gjithē ,socialistē dhe demokratē, a cfare jemi presim qē parlamenti por edhe gjykata tē na shpjegojnē ku kanē shkuar 27 milione euro nga taksat tona? Eshtē naïve tē besosh se Qeveria I ka dhēnē Vilma Nushit, nēse ajo e ka ende  kēte  koncesion, 27 milione Euro qē kjo t’i merrte  tē gjitha pēr vete. Eshtē e njējta pyetje pēr koncesioni e sterilizimit, mega hajduterine e inccerenatoreve, dhe dhjetra e dhjetra rastesh flagrante nga  hajdutet e Shtetit.Pērvecse  hajdutēt e shtetit pasurohen duke vjedhur taksat tona, cfarē tjetēr blen Qeveria me taksat tona te vjedhura?

                                                                                            

Të fundit