Flash News

POLITIKOFF

Aksident gjatë xhirimeve të "Fast & Furious9", 1 mln dollarë gjobë për producentët

Aksident gjatë xhirimeve të "Fast & Furious9", 1 mln

Producentët e filmit "Fast & Furious 9", janë gjobitur më shumë se 1 milion dollarë nga një gjykatë në Mbretërinë e Bashkuar pasi një dublant i "FF9 Pictures Limited", një degë e Universal Pictures, u deklarua fajtor për shkeljen e Ligjit për "Shëndetin dhe Sigurinë në Punë të Mbretërisë së Bashkuar" javën e kaluar në "Gjykatën e Magjistraturës Luton" jashtë Londrës.

Dublanti Joe Watts, i cili ka punuar në projekte të tilla si "Solo: A Star Wars Story" dhe "Pokemon: Detective Pikachu", u plagos rëndë në vitin 2019 kur një skenë shkoi keq dhe ai u hodh më shumë se 7 metra në dyshemenë e betonit.

Watts pësoi një thyerje të kafkës dhe lëndim traumatik të trurit, i cili pati efekte afatgjata. Një hetim më vonë zbuloi se litari në jelekun e tij ishte shkëputur.

Autoriteti i "Shëndetit dhe Sigurisë" në Mbretërinë e Bashkuar, i cili ndoqi penalisht, tha se "FF9 Pictures" kishte dështuar të merrte në konsideratë mundësinë e këputjes së litarit ose dështimit të lidhjes gjatë vlerësimit fillestar të rrezikut dhe përmendi dështime të tjera si mungesa e inspektimit të rripit të orës brenda gjashtë muajve të fundit.

"Lëndimet e zotit Watts i ndryshuan jetën dhe ai lehtë mund të vritej. Nën skena ku krijohen marifete, çështja nuk është të parandaloni një rënie, por të minimizoni rrezikun e lëndimit,” tha inspektorja e HSE Roxanne Barker.

Duke dëgjuar rastin, gjykatësi i qarkut Talwinter Buttar e gjobiti kompaninë me 800,000 £ (1 milion dollarë) dhe tha se Watts ishte me fat që ishte gjallë pas aksidentit në studiot e Warner Brothers në Leavesden. FF9 u urdhërua gjithashtu të paguante 18,600 dollarë në shpenzimet gjyqësore. Watts gjithashtu po padit kompaninë për 1.2 milion dollarë për dëmtim personal.

Të fundit