Flash News

POLITIKOFF

Bateria që karikon për 60 sekonda celularin tuaj

Bateria që karikon për 60 sekonda celularin tuaj

Së fundmi shkencëtarët kanë zhvilluar me sukses një bateri celulari të aftë për të karikuar një smartphone në vetëm 60 sekonda. Ekipi i studiuesve në Institutin e njohur të Shkencave të Energjisë prej vitesh është përpjekur për të kapërcyer kufizimet e teknologjisë tradicionale të baterive. Qëllimi i tyre ishte të krijonin një zgjidhje më efikase dhe më të shpejtë të karikimit për të përmbushur kërkesën gjithnjë në rritje për burime më të shpejta dhe më të përshtatshme të energjisë.

Revolucioni erdhi në formën e një dizajni të ri superkondensator, i cili ka aftësi të pashembullta të ruajtjes dhe transferimit të energjisë. Ndryshe nga bateritë konvencionale të litium-jonit, të cilat mbështeten në reaksione të ngadalta kimike, kjo teknologji e re e baterive përdor materiale inovative dhe nanoteknologji për të ofruar karikim të shpejtë rrufe. Sekreti i superkondensatorit qëndron në strukturën e tij unike, e përbërë nga një grup nanotubash të vegjël karboni dhe grafeni.

Bateria që karikon për 60 sekonda celularin tuaj

Këto nanomateriale kanë sipërfaqe të shkëlqyer dhe përçueshmëri elektrike, duke mundësuar cikle të shpejta të ngarkimit dhe shkarkimit. Përveç kësaj, ato shfaqin qëndrueshmëri të jashtëzakonshme, duke ruajtur performancën e tyre edhe pas mijëra cikleve të karikimit. Për të testuar teknologjinë, shkencëtarët kryen eksperimente të gjera me smartphone të ndryshëm.

Të fundit