Flash News

POLITIKOFF

Bebe Rexha, Pnau dhe Ozuna sjellin videoklipin e realizuar me Inteligjencë Artificiale

Bebe Rexha, Pnau dhe Ozuna sjellin videoklipin e realizuar me Inteligjencë

Artisti australian PNAU ka publikuar një tjetër bashkëpunim hit të titulluar “Stars” së bashku me këngëtaren shqiptare me famë botërore, Bebe Rexha dhe yllin e muzikës ‘reggaeton’, Ozuna. Nick Littlemore i PNAU thotë për këngën:

"Muzika ka fuqinë përfundimtare për të shëruar dhe për të sjellë energji që është e mbyllur brenda secilit prej jush. “Stars” ka të bëjë me gjetjen e asaj drite të brendshme dhe ta lëmë atë të shkëlqejë në mënyrë që e gjithë bota të mund të shohë. Kënga është kulmi i qenieve magjike që punojnë së bashku. Asnjëherë në ëndrrat tona më të çmendura nuk e kemi imagjinuar të punojmë me Bebe Rexha-n dhe Ozuna-n në 2023. Kur PNAU më dërgoi për herë të parë demon e “Stars”, më katapultoi në një planet tjetër, elementët e diskos dhe koncepti më bënë të ndihesha sikur po fluturoja. Më pëlqeu bashkëpunimi me PNAU dhe Ozuna, ata janë të dy kaq të talentuar dhe unikë dhe jam shumë e emocionuar që bota e dëgjon këtë bashkëpunim. Kam disa kohë që jam fans i muzikës së Bebe Rexha-s dhe PNAU-s, kështu që ky është një bashkëpunim ëndrrash në anglisht dhe spanjisht që tingëllon si një këngë globale."

Bebe Rexha, Pnau dhe Ozuna sjellin videoklipin e realizuar me Inteligjencë

Me publikimin vjen edhe videoja e tyre muzikore e gjeneruar plotësisht nga Inteligjenca Artificiale, e cila krijoi një kombinim të fantashkencës së viteve ’70 me animacion duke përdorur mjetet e AI.

Bebe Rexha, Pnau dhe Ozuna sjellin videoklipin e realizuar me Inteligjencë

Regjisorja eksperimentale e Studios MELT, Kuba Matyka tha:

"Regjia e videos muzikore të këngës “Stars” ishte një aventurë e mrekullueshme. Ne e përfytyruam Bebe-n si një heroinë të jashtëzakonshme retro-shkencore, duke nisur një udhëtim ndëryjor të ndërprerë nga një anomali e çuditshme kozmike, duke e çuar anijen e saj kozmike të përplasej në një planet alien. Arritja e këtij vizioni kërkonte metoda të reja të drejtimit dhe kontrollit të AI. Kushdo që është marrë me gjenerimin e imazheve të AI e di se sa vështirësi është që AI të përmbushë dëshirat tuaja të sakta. Është edhe më e vështirë për të marrë rezultate të qëndrueshme mbi një seri imazhesh. Tani, imagjinoni ta orkestroni këtë në të gjitha kornizat e videos duke ruajtur një rrëfim vizual koheziv."

Të fundit