Flash News

POLITIKOFF

Billie Eilish flet për sindromën e rrallë nga e cila vuan

Billie Eilish flet për sindromën e rrallë nga e cila vuan

Billie Eilish ka zbuluar se të jetosh me Sindromën Tourette (TS) mund të jetë “shumë rraskapitëse”, në një intervistë të re. 20-vjeçarja përjetoi një tik në kamera kur fliste në emisionin My Next Guest të David Letterman në Netflix.

“Nëse më filmoni për një kohë të gjatë, do të shihni shumë tike,” tha ajo.

TS është një gjendje që shkakton një person të bëjë tinguj dhe lëvizje të pavullnetshme të quajtura tika. Zakonisht fillon gjatë fëmijërisë, por tikët dhe simptomat e tjera zakonisht përmirësohen pas disa vitesh dhe ndonjëherë largohen plotësisht.

Billie tha gjatë intervistës se ajo nuk përjeton tike gjatë performancës dhe se disa tika specifike janë larguar me kalimin e kohës, por të tjera ende ndodhin rregullisht.

“Këto janë gjëra që nuk do t’i vini re kurrë nëse thjesht po bëni një bisedë me mua,” thotë ajo, duke shtuar, “por për mua, ato janë shumë rraskapitëse”. 

Të fundit