Flash News

POLITIKOFF

Çfarë tregon ngjyra e qenit tuaj Labrador për jetëgjatësinë e tij

Çfarë tregon ngjyra e qenit tuaj Labrador për

Nëse mendonit se qentë e së njëjtës racë kanë të njëjta karakteristika, na lini t’ju themi që e keni gabim. Këtu ndryshojnë pikërisht Labradorët, një nga racat më të preferuara të të gjithë njerëzve.

Një studim i kryer nga universiteti Sydney ka zbuluar se Labradorët e ngjyrave të caktuara kanë jetëgjatësi më të shkurtër, e gjithashtu vuajnë nga më shumë probleme shëndetësore. Ata kanë analizuar 33,000 qen të racës labradorë në Mbretërinë e Bashkuar, nga ku kanë zbuluar se Labradorët me ngjyrë kafe jetojnë 10% më pak sesa labradorët me ngjyrë të artë dhe të zezë të lëkurës, të cilët mesatarisht jetojnë 12.1 vjet.

Labradorët me ngjyrë kafe gjithashtu kanë dyfish më shumë shanse të zhvillojnë inflamacion të veshëve, e gjithashtu janë katërfish më të prirur të vuajnë nga një sëmundje që quhet dermatiti pyo-traumatik. Pra, duke marrë parasysh se Labradorët si racë janë më të rrezikuar nga mbipesha dhe infeksionet e veshëve, nuk është edhe aq ide e mirë të prioritizohet ngjyra mbi shëndetin kur e blini një qen të tillë.

Retrieverët kanë qenë prej kohësh një racë e preferuar e qenve, veçanërisht në familjet me fëmijë. Por, tashmë për herë të parë në 31 vjet, Amerika ka një qen të ri të preferuar. Për herë të parë në 31 vjet, Labrador Retriever është rrëzuar nga froni si raca më e njohur e qenve në SHBA, sipas statistikave të regjistrimit të Klubit Amerikan të Kennelit për vitin 2022.

Në vend të tij qëndron Bulldogu francez. Bulldogu francez është ngjitur në mënyrë të qëndrueshme në renditjen e AKC-së gjatë dekadave të fundit, duke zënë vendin e 14-të në 2012. Në vitin 2021, raca mbajti vendin nr. 2, pas laboratorëve të njohur, por përpara Golden Retrievers.

Të fundit