POLITIKOFF

Funksioni i iPhone që mund t'ju ndihmojë të flini më shpejt

Funksioni i iPhone që mund t'ju ndihmojë të flini më

Një veçori pak e njohur në pajisjet Apple mund të jetë çelësi për t’ju ndihmuar të hiqni kokën. IPhone-të kanë një përzgjedhje të shkëlqyer tingujsh miqësorë për gjumë perfekt për t’i dëgjuar kur sapo jeni për herë të parë në shtrat. Përdoruesit mund të zgjedhin nga:

Hulumtimet tregojnë se këto lloje tingujsh mund t’i ndihmojnë njerëzit e të gjitha moshave të flenë më shpejt dhe të mbeten në një gjumë të thellë. Një studim zbuloi se 80 për qind e foshnjave të porsalindura dremitën brenda pesë minutave kur dëgjonin zhurmën e bardhë tingull që përmban të gjitha frekuencat në të gjithë spektrin e tingullit të dëgjueshëm në masë të barabartë.

Kjo krahasuar me vetëm 25 për qind në heshtje. Një raport tjetër zbuloi se të rriturit binin në gjumë 38 për qind më shpejt kur ekspozoheshin ndaj zhurmës së bardhë. Ekspertët e vënë atë në këto tinguj “sfondi” të cilët përfshijnë gjithashtu zhurmën kafe, zhurmën rozë dhe zhurmën e gjelbër duke maskuar të tjerët në botën e jashtme. Një zëdhënës i The Sleep Foundation tha:

"Zhurmat e papritura mund të shqetësojnë lehtësisht gjumin. Disa njerëz zbulojnë se tingulli neutral i zhurmës së bardhë mund t’i minimizojë këto shqetësime dhe t’i ndihmojë ata të flenë më mirë, por ky mund të mos jetë rasti për të gjithë."

Duke folur për Sky News, Dr Hana Patel, një mjeke e përgjithshme në Londër, shtoi:

"Disa njerëz e shohin zhurmën e bardhë të dobishme pasi truri ka diçka relaksuese për t’u fokusuar në vend të zhurmave mjedisore përreth. Zhurma e bardhë jo vetëm që mund t’i ndihmojë disa njerëz të bien në gjumë, por mund t’i ndihmojë ata të qëndrojnë në gjumë."

Zgjedhja e “tingujve të sfondit” në iPhone tuaj është plotësisht falas.

Të fundit