Flash News

POLITIKOFF

Gjëra që nuk duhet t'i thoni një personi me ankth

Gjëra që nuk duhet t'i thoni një personi me ankth

"Kjo është e gjitha në kokën tuaj" 
Nëse dikush afër jush po vuan, e vetmja këshillë që duhet të jepni me të vërtetë është që ata të marrin një opinion diagnostikues nga një profesionist i kualifikuar i shëndetit mendor.

"Vetëm qetësohuni"
Jo, e dobishme. T'i thuash dikujt të qetësohet thjesht minimizon dhe delegjitimon atë që po kalon.Në vend të kësaj, thjesht jeni mbështetës. Mos ofroni këshilla, thjesht dëgjoni atë që personi tjetër ka për të thënë".

"Nuk është një punë aq e madhe"
Sigurisht, mund të mos jetë një punë e madhe për ju, por ankthi është një çështje shumë e madhe kur jeni ai që e përjeton atë.Kjo deklaratë është një shembull i një opinioni dhe ndarja e kësaj mund të dëmtojë vërtet dikë.

"Jeta jote nuk është aq e vështirë"
Është e rëndësishme të mbani mend se të gjitha përvojat janë subjektive dhe relative. Të gjithë kanë nivele të ndryshme të tolerancës ndaj shqetësimit dhe një ngjarje që i shkakton një personi ankth të rëndë mund të ndikojë minimalisht tek dikush tjetër.Dhe kur një person me ankth dëgjon se një person tjetër po i gjykon, kjo mund t'i përkeqësojë shumë simptomat e ankthit.

“Mos u streso” 
Kjo deklaratë nuk ofron asnjë lloj zgjidhjeje të mundshme.Shmangni përdorimin e deklaratave që mund të duken si gjykuese dhe në vend të kësaj jeni mbështetëse;bëji të qartë mikut tënd se je aty për ta nëse duhet të flasin.

"Mund të pish vetëm një pilulë"
Disa njerëz marrin ilaçe për të menaxhuar ankthin e tyre dhe disa provojnë mënyra të tjera, si ushtrime të frymëmarrjes ose ushtrime fizike. Mos e minimizoni atë që dikush ndjen duke menduar se një pilulë mund ta "rregullojë". Në vend të kësaj, pyesni personin se si mund ta ndihmoni atë të përballet dhe mbi të gjitha, dëgjoni.

Të fundit