Flash News

POLITIKOFF

Harris bën gafën dhe thotë se SHBA dhe Koreja e Veriut kanë një "aleancë që është e fortë dhe e qëndrueshme"

Harris bën gafën dhe thotë se SHBA dhe Koreja e Veriut kanë

Në një gafë verbale të dukshme – dhe jashtëzakonisht të pafat, zëvendëspresidentja Kamala Harris e quajti Republikën e Koresë së Veriut një “marrëdhënie shumë të rëndësishme” për Shtetet e Bashkuara, duke shtuar gabimet në rritje të gafave publike të bëra nga Harris dhe shefi i saj, presidenti Joe Biden.

"Shtetet e Bashkuara ndan një marrëdhënie shumë të rëndësishme, e cila është një aleancë me Republikën e Koresë së Veriut dhe është një aleancë e fortë dhe e qëndrueshme," filloi Harris gjatë fjalëve të saj në DMZ të enjten.

"Shtetet e Bashkuara ndajnë një marrëdhënie shumë të rëndësishme, e cila është një aleancë me Republikën e Koresë së Veriut dhe është një aleancë e fortë dhe e qëndrueshme," filloi Harris gjatë fjalëve të saj në DMZ sot.

Ndonëse padyshim një fjalim i gabuar (në fund të fundit, Harris kaloi shumë nga koha e saj në podium duke goditur Korenë e Veriut dhe "diktaturën brutale" të Kim Jung Un), ndoshta pjesa më shqetësuese e gjithë kësaj është fakti që ajo nuk vërejti gabimin e saj, ose të përpiqej ta korrigjoni atë.

Nuk është hera e parë që Harris ka pasur vështirësi të mbajë vendin e saj në skenën botërore. Në maj, ajo e identifikoi Ukrainën si një vend të NATO-s - një gabim i dukshëm, duke pasur parasysh se pjesa më e madhe e konfliktit midis Ukrainës dhe Rusisë rrjedh nga fakti se Ukraina nuk është një vend i NATO-s, por do të donte të ishte.

Fatkeqësisht për administratën e Bidenit, gabimi i fundit e Harrisit vjen vetëm disa orë pasi Biden bëri thirrje për një senatore të vdekur gjatë një fjalimi të mërkurën.

Të fundit