Flash News

POLITIKOFF

Jeff Bezos do i kalojë pushimet e verës në hapësirë

Jeff Bezos do i kalojë pushimet e verës në hapësirë

Themeluesi i “Amazon”, miliarderi Jeff Bezos ka vendosur që pushimet këtë vit t`i bëjë në hapësirë. Bezos do të udhëtojë drejt hapësirës muajin e ardhshëm, në fluturimin e parë të kompanisë së tij të raketave “Blue Origin”.

Jeff Bezos do i kalojë pushimet e verës në hapësirë

“Të shohësh Tokën nga hapësira, të ndryshon, ndryshon marrëdhënien tënde me këtë planet dhe njerëzimin. Unë dua ta bëj këtë fluturim, sepse është diçka që e kam dashur gjithë jetën. Është një aventurë”, u shpreh themelues i “Amazon”, sipas mediave të huaja.

Jeff Bezos do i kalojë pushimet e verës në hapësirë

Ai do të marrë me vete vëllanë e tij Mark dhe kompania e Bezos ka nxjerrë në ankand një vend të tretë, vlera e të cilit ka arritur në 2.8 mln dollarë, me thuajse 6 mijë pjesëmarrës.

Udhëtimi do të zgjasë në tërësi 10 minuta, përfshirë përjetimin e mungesës së peshës.

Të fundit