Flash News

POLITIKOFF

Katalogu muzikor i Queen mund të shitet për mbi 1 miliard dollarë

Katalogu muzikor i Queen mund të shitet për mbi 1 miliard dollarë

Këngët e Queen janë të njohura në mbarë botën dhe puna e grupit së shpejti mund të shitet për një shumë marramendëse. Një burim i njohur me blerjen e muzikës i thotë CNN se diskutimet janë “duke u zhvilluar mirë” që Universal Music Group të blejë katalogun e Queen nga Disney Music Group. Burimi shtoi se:

"Shitja mund të kalojë 1 miliard dollarë dhe se marrëveshja pritet të mbyllet brenda një muaji."

CNN ka kontaktuar me Universal Music Group dhe Disney Music Group për koment, si dhe një përfaqësues të grupit. Bruce Springsteen më parë ishte titujt kryesorë në dhjetor 2021 me shitjen e katalogut të këngëve të tij, me një total prej 500 milionë dollarësh.

"Kjo shumë mbetet padyshim shuma më e lartë për të cilën është shitur një katalog muzikor, por nëse shitja e Queen kalon, do të vendoset një rekord i ri."

Totali miliardë dollarësh për muzikën e Queen’s është padyshim kaq i lartë falë pjesërisht filmit fitues të Oskarit të vitit 2018 “Bohemian Rhapsody”, i cili tregoi historinë e fillimit të grupit me fokus në frontmenin e ndjerë Freddie Mercury, duke frymëzuar kështu një ringjallje të popullaritetit të muzikën e grupit. Justin Bieber, pasuria e David Bowie dhe Sting kanë përfunduar së fundmi shitjet e katalogëve të tyre muzikorë përkatës.

Të fundit