Flash News

POLITIKOFF

Ministri francez Jean-Noel Barrot: Twitter do të ndalohet në BE nëse shkel rregullat

Ministri francez Jean-Noel Barrot: Twitter do të ndalohet në BE

Twitter do të ndalohet në BE nëse shkel rregullat e tij, tha ministri dhe delegati për teknologjitë dixhitale, Jean-Noel Barrot. Në të njëjtën kohë, ai shprehu shqetësimin për rregullimin e ardhshëm evropian në lidhje me inteligjencën artificiale (AL), raportoi Le Figaro.

“Nëse Twitter nuk funksionon sipas rregullave tona, do të ndalohet në BE”, tha ai. Njoftimi vjen pasi platforma e rrjeteve sociale njoftoi zyrtarisht Kodin e BE-së kundër dezinformimit në internet, të shpallur nga Komisioneri Evropian i Industrisë, Thierry Breton.

Ministri francez Jean-Noel Barrot: Twitter do të ndalohet në BE

Ai kujtoi se rrjeti social, i drejtuar nga miliarderi amerikan Elon Musk, mbetet ligjërisht subjekt i rregullave evropiane.

“Twitter luan një rol të rëndësishëm në debatin publik, por ne nuk mund të rrezikojmë që një rrjet social si Twitter të mbahet peng nga avokatët e dezinformimit dhe që, si rezultat, debati ynë publik, demokracia jonë, do të preket”, tha Jean-Noel.

“Kjo është arsyeja pse ne kemi rregulla ta qarta dhe Twitter duhet t’i respektojë ato”, shtoi ai.

Të fundit