POLITIKOFF

Ndërron jetë i dyshuari i fundit i vjedhjes - që nuk u zgjidh kurrë - në muzeun e famshëm

Ndërron jetë i dyshuari i fundit i vjedhjes - që nuk u zgjidh

Robert Gentile - i dyshuari i fundit për vjedhjen e veprave të artit në një muze, që vlerësoheshin në miliona dollarë - ka ndërruar jetë në moshën 85-vjeçare. Ai vazhdimisht ka mohuar akuzat për vjedhjen e vitit 1990, një vjedhje që ende nuk është zgjidhur dhe veprat e artit që ende vazhdojnë të jenë të zhdukura.

Avokati i tij, Ryan McGuigan, tha se Gentile vdiq më 17 shtator pas një goditje në tru.

Ndërron jetë i dyshuari i fundit i vjedhjes - që nuk u zgjidh

Hetuesit kishin dyshuar se Gentile në një kohë mund të ketë pasur në zotërim të paktën disa nga veprat e artit të marra në mars të vitit 1990 nga Muzeu Isabella Stewart Gardner në Boston.

Në atë vjedhje, dy burra u shfaqën në muze gjatë natës të veshur si oficerë policie. Ata i lidhën rojet e sigurisë dhe u larguan menjëherë pas me 13 pjesë nga koleksioni, duke përfshirë veprat nga Rembrandt, Vermeer dhe Degas. Veprat e artit nuk janë gjetur kurrë.

Gentile, i cili kishte një dosje të gjerë penale dhe vuajti dënimin në burg, besohej se kishte lidhje me ata që dyshoheshin se kishin marrë veprat pasi ishin vjedhur, por ai mohoi se kishte pasur ndonjëherë ndonjë nga veprat.

Të fundit