Flash News

POLITIKOFF

Në fund të muajit mars nis Festivali Ndërkombëtar Operistik “Marie Kraja” në TKOB

Në fund të muajit mars nis Festivali Ndërkombëtar Operistik

Në fund të muajit mars, nis edicioni i 19-të i Festivalit Operistik Marie Kraja, i cili u themelua 24 vite më parë. Me një juri profesionale, ku marrin pjesë artistë të njohur ndërkombëtar të zhanrit klasik, e vendosur në Shqipëri, Angli e Itali  do të marrin pjesë në gjysmëfinale 16 artistë të rinj, nga më shumë se 300 kokurrentë.

Më datë 30 dhe 31 mars  Tirana mirëpret në skenën e Operës, edicionin e 19 të Festivalit “Marie Kraja”.

Në fund të muajit mars nis Festivali Ndërkombëtar Operistik

Do të jenë 16 artistë të rinj, nga katër kontinente, në dy mbrëmje të magjishme në “Gara e Arieve ” dhe “Gara e Këngëve ” ku do të interpretojnë në duet me yjet e muzikës shqiptare si: Aurela Gaçe, Juliana Pasha, Eneda Tarifa, Elhaida Dani, Era Rusi, Venera Lumani, Lindi Islami, Kamela Islamaj. Orkestra do drejtohet nga dirigjenti Martin Andre. Moderimi i festivalit këtë vit do të jetë nga sopranoja shqiptare e skenave ndërkombëtare Enkeleda Kamani dhe Blendi Salaj me pjesëmarrjen e mezzosopranos Vikena Kamenica.  Yjet e rinj të baletit drejtohen nga Alisa Gjoni. Festivali i 19-të Ndërkombëtar i Këngëtarëve Operistikë “Marie Kraja” do të zhvillohet në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit në datat 29, 30 dhe 31 mars.
????BLINI BILETËN TUAJ NË SPORTELIN E #TKOB.

Të fundit