Flash News

POLITIKOFF

Njoftim i rëndësishëm për përdoruesit e Google, çfarë duhet të bëni që të shmangni sulmet

Njoftim i rëndësishëm për përdoruesit e Google,

Përdoruesve të Google Chrome u është kërkuar të përditësojnë shfletuesin e tyre të internetit tani pasi u zbuluan një sërë çështjesh të reja sigurie. Ekspertët gjetën shtatë defekte të cilat gjigandi i teknologjisë i ka vlerësuar si me rrezik ‘të lartë’. Në total, tetë rreziqe të fshehura u ekspozuan. Google nuk hyn në shumë detaje rreth asaj që sjellin dobësitë. Kjo është për të shmangur ofrimin e hakerëve me të gjitha të dhënat që u nevojiten për të përfituar prej tyre. Kështu që Google jep vetëm detaje themelore derisa të jetë i kënaqur që shumica e makinerive janë të përditësuara. Google tha :

"Qasja në detajet dhe lidhjet e defekteve mund të mbahet e kufizuar derisa shumica e përdoruesve të përditësohen me një rregullim. Ne gjithashtu do të mbajmë kufizime nëse defekti ekziston në një bibliotekë të palës së tretë nga e cila varen në mënyrë të ngjashme projektet e tjera, por ende nuk janë rregulluar."

Ajo që ne dimë është se ajo ndikon tek fjalëkalimet. Shumica e përdoruesve kanë vendosur Chrome për të shkarkuar dhe instaluar përditësime automatikisht. Por nëse nuk jeni të sigurt, është më mirë të kontrolloni në mënyrë që të qëndroni të sigurt.

Përditësimi i Google Chrome është i lehtë pavarësisht se cilën pajisje po përdorni.

Fillimisht, hapni Chrome dhe më pas klikoni More në këndin e sipërm djathtas.

Njoftim i rëndësishëm për përdoruesit e Google,

Tani klikoni Help > About Google Chrome.

Pastaj zgjidhni Update Google Chrome. Nëse nuk ka buton, do të thotë se po përdorni versionin më të fundit. Pastaj klikoni rinisni.

Në pajisjen tuaj Android, hapni shfletuesin Google Chrome.

Tani shikoni në krye dhe prekni More (me tre pika vertikale).

Njoftim i rëndësishëm për përdoruesit e Google,

Rinisni aplikacionin Chrome kur t’ju kërkohet.

Por ju mund të përditësoni Google Chrome përmes Dyqanit zyrtar të Google Play.

Përditëso Google Chrome në iPhone dhe iPad
Në iPhone ose iPad, hapni App Store.

Njoftim i rëndësishëm për përdoruesit e Google,

Më pas shikoni lart djathtas dhe trokitni lehtë mbi Profile. Tani lëvizni poshtë te Përditësimet e disponueshme dhe kërkoni për Chrome.

Nëse mund të shihni Chrome, trokitni lehtë mbi butonin Update për ta instaluar. Nëse ky opsion nuk është i disponueshëm, atëherë po përdorni versionin më të fundit.

Të fundit