POLITIKOFF

Pas skandalit, RT i Maqedonisë së Veriut masa ndaj delegacionit: Mund të mos marrim më pjesë në Eurovizion

Pas skandalit, RT i Maqedonisë së Veriut masa ndaj delegacionit: Mund

Radio Televizioni i Maqedonisë së Veriut do të marrë të gjitha vendimet ligjore dhe masat disiplinore pas kthimit të delegacionit tonë nga Torino, pasi anëtarët do të paraqesin raporte për ngjarjet e ceremonisë.

Radio Televizioni maqedonas, pas incidentit që ndodhi gjatë ceremonisë zyrtare të hapjes së "Eurovision 2022", kur përfaqësuesja Andrea Koevska hodhi flamurin maqedonas në tapetin e turkez dhe pas njoftimit fillestar që u publikua pas reagimeve të opinionit, do të marrë masa ndaj gjithë delegacionit pas përfundimit të konkurrimit.

Në një njoftim publik, Radiotelevizioni maqedonas thotë se do lejojë Andrean të konkurrojë këtë vit, por do të heqin dorë nga konkurrimi i vitit të ardhshëm.

Në njoftim, thuhet se tërheqja e këngëtarës nuk mund të bëhet në këtë moment pasi një hap i tillë në një kohë kur kanë kaluar të gjitha afatet e tërheqjes do të shkaktonte dëme të mëdha financiare dhe sanksione të tjera që nuk duhen neglizhuar. Përkatësisht, anulimi do të rrezikonte pjesëmarrjen dhe devijimin e të drejtave televizive në të gjitha ngjarjet e tjera që Transmetuesi i Shërbimit Publik i merr si anëtar i Rrjetit Transmetues Evropian.

"Radiotelevizioni maqedonas do të marrë të gjitha vendimet ligjore dhe masat disiplinore pas kthimit të delegacionit tonë nga Torino, pasi anëtarët do të paraqesin raporte për ngjarjet e ceremonisë. Për shkak të imazhit negativ publik të projektit “Eurovizion”, i cili shkakton publicitet negativ në MRT, redaksia e MRT-së po shqyrton mundësinë që vitin e ardhshëm Radio Televizioni i Maqedonisë të mos marrë më pjesë në Eurovizion,"- thuhet në deklaratë.

Të fundit