Flash News

POLITIKOFF

Përdoruesit gjithnjë e më shumë po e fshijnë nga telefonat e tyre aplikacionin e Instagram-it

Përdoruesit gjithnjë e më shumë po e fshijnë nga

Aplikacionet e njohura si Instagram, Facebook dhe Snapchat ishin më të kërkuarit në Internet nga njerëzit që kërkonin t’i fshinin ato aplikacione gjatë gjashtë muajve të fundit, sipas një analize të tendencave të kërkimit nga website i sigurisë kibernetike VPNOVeview.

Gjatë asaj periudhe, kishte më shumë se 900,000 kërkime për mënyrën e “fshirjes” ose “çaktivizimit” të Instagramit. Ky ishte më shumë se dyfishi i numrit të kërkimeve për fshirjen ose çaktivizimin e Facebook, për të cilin VPNOverview tha se ishte aplikacioni i dytë me më shumë kërkime në analizën e tij, me mbi 385,000 kërkime gjatë gjashtë muajve.

Përdoruesit gjithnjë e më shumë po e fshijnë nga

Raporti analizoi vëllimin e kërkimit për termat që lidhen me fshirjen ose çaktivizimin e aplikacioneve të njohura duke përdorur website keywordtool.io dhe të dhënat nga kompania e analitikës së web Similarweb. Instagram, ishte aplikacioni i dytë më i shkarkuar i vitit 2022, me më shumë se 548 milionë shkarkime globale pas 672 milionëve shkarkimeve të TikTok, sipas BusinessofApps.

Përdoruesit gjithnjë e më shumë po e fshijnë nga

Aplikacioni nuk rrezikon të zhduket së shpejti. Por platformat kryesore të Meta-s panë rritje të përdoruesve në stanjacion dhe rënie të angazhimit në vitin 2022. Në vitet e fundit, sondazhet kanë treguar mosbesimin në rritje ndaj platformave të njohura të mediave sociale për çështje si dezinformimi, ngacmimi kibernetik, mashtrimet, shqetësimet për privatësinë dhe të dhënat.

Të fundit