Flash News

POLITIKOFF

Piktura prej 50 milionë dollarësh e Jackson Pollock gjendet në bastisjen e policisë në Bullgari

Piktura prej 50 milionë dollarësh e Jackson Pollock gjendet në

Një pikturë e panjohur më parë e artistit të famshëm amerikan Jackson Pollock është zbuluar në Bullgari nga policia që po heton kontrabandistët ndërkombëtarë të artit, thanë zyrtarët. Puna mund të kushtojë deri në 50 milionë euro (54 milionë dollarë), njoftoi Radio Kombëtare Bullgare, duke cituar ekspertë. Disa persona, duke përfshirë shtetas bullgarë, u arrestuan në operacionin ndërkombëtar, njoftoi të martën agjencia shtetërore e lajmeve BTA. Raporti nuk jepte një përshkrim të pikturës apo ndonjë detaj tjetër mbi veprën.

Piktura prej 50 milionë dollarësh e Jackson Pollock gjendet në

Pollock, një figurë kryesore në lëvizjen ekspresioniste abstrakte të viteve 1940 dhe 50, ishte i njohur për teknikën e tij të derdhjes, driblimit dhe pikimit të bojës në modele të egra në telajo të mëdha. Ai vdiq në vitin 1956.

Piktura prej 50 milionë dollarësh e Jackson Pollock gjendet në

Petar Todorov, Kryesekretari i Ministrisë së Punëve të Brendshme të Bullgarisë, sipas agjencisë së lajmeve Novinite u shpreh:

"Ky është një operacion ndërkombëtar me pjesëmarrjen e Europolit, Greqisë dhe vendeve të tjera. Për gëzimin tonë të madh, arritëm ta vendosim dhe mbajmë këtë pikturë dhe për momentin ekspertiza tregon se është origjinale."

Të fundit