Flash News

POLITIKOFF

Prodhuesi më i madh në botë i pijeve alkoolike mbyll filialet e biznesit në Rusi

Prodhuesi më i madh në botë i pijeve alkoolike mbyll filialet e

Diageo, prodhuesi më i madh në botë i pijeve alkoolike, është i vendosur të mbyllë filialet e tyre në Rusi.

Kompania, e cila është prodhuese e markave të tilla si vodka Guinness dhe Smirnoff, tha se filialet në Rusi do të ndaleshin gjatë gjashtë muajve të ardhshëm.

“Fokusi ynë do të mbetet në mbështetjen e punonjësve tanë në rajon dhe ofrimin e kushteve të zgjeruara të tepricës, duke siguruar që ne të jemi në përputhje me rregulloret lokale”, tha një zëdhënës i Diageo në një deklaratë.

Prodhuesi më i madh në botë i pijeve alkoolike mbyll filialet e

Kompanitë e huaja që kërkojnë të largohen nga Rusia për shkak të luftës në Ukrainë përballen me mundësinë e miratimit të një ligji në javët e ardhshme për të lejuar Moskën të konfiskojë asetet dhe të vendosë dënime penale. Kjo ka inkurajuar disa biznese që të përshpejtojnë largimin e tyre.

Nike dhe Cisco njoftuan planet për t'u larguar të enjten e kaluar.

Michelin gjithashtu planifikon t'ia dorëzojë aktivitetet e saj ruse një njësie të re nën menaxhimin lokal deri në fund të vitit, duke u bërë prodhuesi i parë perëndimor i gomave që tërhiqet nga biznesi në Rusi.

Të fundit