Flash News

POLITIKOFF

Pse njerëzit preferojnë këngë melankolike edhe kur janë në një lidhje të lumtur

Pse njerëzit preferojnë këngë melankolike edhe kur janë

Nëse i përkisni grupit të njerëzve që duan të dëgjojnë balada dhe këngë ndarjeje edhe pse jeni në një lidhje të lumtur, mos u shqetësoni. Kjo në fakt është një shenjë e mirë për shëndetin tuaj mendor.

Lidhja me përmbajtjen e trishtuar të ndarjes nuk pasqyron domosdoshmërisht se si ndihemi për marrëdhëniet tona aktuale romantike. Por edhe nëse nuk kemi të njëjtën histori si artisti i këngës, muzika mund të na ndihmojë të gjejmë veten në mënyra të tjera.

Ndonjëherë na duhet vetëm një klithmë e mirë. Këngët e ndarjes mund të na ndihmojnë të bëjmë një pushim nga jeta jonë e zënë dhe të marrim një çlirim shumë të nevojshëm nga mendimet negative.

Ajo theksoi se asnjë qenie njerëzore nuk ndjen vetëm një emocion në një orë, ditë, muaj apo vit. Prandaj, është e pashëndetshme të përpiqeni të shtypni ndjenjat tuaja. Muzika na lejon të njohim dhe ndjejmë emocionet tona, dhe ndryshimi i trishtuar i pushimit ofron një mënyrë të shëndetshme për t’u përfshirë me pikëllimin.

Të dëgjosh balada dhe këngë të ndarjes edhe kur je në një marrëdhënie të mirë nuk është gjë e keqe. Këngët e ndarjes nuk kanë të bëjnë vetëm me marrëdhëniet e dashurisë. Në vend të kësaj, ata kanë të bëjnë me problemet me prindërit, me miqtë dhe flasin për thellësinë e ndryshimit, dhimbjen dhe shqetësimin. Të gjithë mund të lidhemi me këtë, pavarësisht nëse kemi kaluar ndonjëherë një ndarje apo jo”, shtoi Lozano.

Të fundit