Flash News

POLITIKOFF

Publikohet fotoja e parë e varrit ku prehet Mbretëresha Elizabeth II

Publikohet fotoja e parë e varrit ku prehet Mbretëresha Elizabeth II

Është publikuar fotografia e parë të varrit ku prehet Mbretëresha Elizabeth II në Windsor.

Pllaka e mermerit të zi belg e gdhendur me dorë mban me germa bronzi emrat e Mbretëreshës, burrit të saj, Princit Philip dhe prindërve të saj, George VI dhe Elizabeth, Nënës Mbretëreshë.

Ajo është vendosur në dyshemenë e Kapelës Përkujtimore të Mbretit George VI në kapelën e Shën Gjergjit, ku u varrosën të katër anëtarët e familjes mbretërore, të cilët ishin anëtarë të Urdhrit të Garterit.

Guri i freskët tani lexon "George VI / 1895-1952", "Elizabeth / 1900-2002" i ndjekur nga një yll metalik Garter, pastaj "Elizabeth II / 1926-2022" dhe "Philip / 1921-2021".

Publikohet fotoja e parë e varrit ku prehet Mbretëresha Elizabeth II

Pallati Buckingham publikoi një fotografi të pllakës, e rrethuar me homazhe me lule dhe kurora, përpara rihapjes së kështjellës Windsor javën e ardhshme.

Vizitorët do të jenë në gjendje të vizitojnë dhe të bëjnë nderimet e tyre në vendin e varrimit në çdo ditë që Kapela e Shën Gjergjit është e hapur për publikun.

Të fundit