Flash News

POLITIKOFF

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David Beckham

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Ikona e futbollit David Beckham prej kohësh është përballur me kritika për mënyrën se si ai tregon dashurinë ndaj katër fëmijëve të tij, duke i puthur në buzë, me një pjesë të njerëzve që e konsiderojnë puthjen në buzë mes prindërve dhe fëmijëve si paksa të çuditshme. Beckham ka adresuar reagimin e ashpër dhe ka shpjeguar saktësisht pse ai zgjedh të puthë fëmijët e tij në buzë.

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Beckham ka shpërndarë shpesh foto duke u puthur me vajzën e tij më të vogël, 11-vjeçaren Harper, të cilën ai dhe Victoria Beckham e mirëpritën në vitin 2011. Dyshja kanë edhe tre djem; Brooklyn, 24 vjeç, Romeo, 20 vjeç dhe Cruz, 18 vjeç. Ndërsa shumë i konsideruan postimet paksa jokonvencionale, Beckham mbrojti stilin e tij të prindërimit dhe shpjegoi se gjesti nuk ishte asgjë më shumë se një mënyrë e pafajshme për të shprehur dashurinë për fëmijën tuaj.

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Duke folur gjatë një interviste në ‘Facebook Live’, ai tha: "Ne duam t'u tregojmë fëmijëve tanë dashuri. Më kritikuan që e putha vajzën time në buzë një ditë më parë. Unë i puth të gjithë fëmijët e mi në buzë. Brooklyn, ndoshta jo. Ai mund ta shohë këtë pak të çuditshme. Por unë jam shumë i dashur me fëmijët. Kështu jam rritur unë dhe Victoria, dhe kështu jemi me fëmijët tanë. Ne duam t'u tregojmë fëmijëve tanë dashuri dhe ne i mbrojmë ata, kujdesemi për ta dhe i mbështesim, dhe ju e dini, ne jemi shumë të dashur me ta."

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Ndërsa, për Becks dhe Posh, gjesti nuk është asgjë më shumë se një formë dashurie - është e qartë se disa ekspertë nuk e shohin atë si të tillë. Një psikolog u ka kërkuar prindërve që të ndalojnë së puthuri fëmijët e tyre në buzë, duke paralajmëruar se mund të ketë efekte të dëmshme në zhvillimin e tyre.

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Charlotte Reznick, një psikologe e licencuar për edukimin e fëmijëve dhe ish-profesoreshë klinik e psikologjisë në UCLA, komentoi tendencën e prindërve të famshëm për të puthur fëmijët e tyre në buzë.

"Puthjet në buzë me fëmijët", teoria e David

Trendi, i ndjekur nga prindër të tjerë të famshëm si Jamie Oliver, Gino D'Acampo dhe Hilary Duff, ka ndezur një debat emocional rreth implikimeve që mund të ketë ky gjest - madje edhe me qëllime të pafajshme.

Të fundit