Flash News

POLITIKOFF

Sa kushton të kesh një yll në Hollywood Walk of Fame?

Sa kushton të kesh një yll në Hollywood Walk of Fame?

Një nga vendet më të vizituara dhe emblematike në Shtetet e Bashkuara është në Kaliforni, Walk of Fame jo vetëm që njihet dhe shihet nga turistët që ecin rrugëve të saj në kërkim të emrit të artistit të tyre të preferuar, por është edhe një simbol suksesi për të famshmit, të cilët kërkojnë të marrin një nga këto yje.

Hollywood-i ka njohur tashmë yje si Marilyn Monroe, Steven Spielberg dhe Kobe Bryant, ndër të tjera, por ajo që shumë nuk e dinë është se Walk of Fame merr më shumë se 200 aplikime çdo vit ku të famshëm nga e gjithë bota aplikojnë që emri i tyre të shfaqet në rrugën legjendare amerikane. Megjithatë, nga këto 100 apo më shumë aplikacione, Hollywood pranon vetëm me një mesatare prej 30.

Pasi kanë bërë një listë të të famshmëve që plotësojnë të gjitha kërkesat për një yll në Walk of Fame, një komitet prej pesë ekspertësh më në fund zgjedh të famshmit që do të vulosin emrat e tyre në tokën e Hollywood-it. Përveç kësaj, të nominuarit duhet të shkruajnë një letër duke pranuar haraçin dhe çmimin.

Por nuk mbaron me kaq, sepse kur një artist i shtatit të Michael Jackson merr këtë çmim, ata duhet të paguajnë për mirëmbajtjen e yllit deri në vdekjen e tyre, një shifër që vetëm ata më me fat mund ta përballojnë. Siç zbulon faqja e internetit Walk of Fame, të famshmit që marrin një yll duhet të paguajnë 50,000 dollarë, të cilat shkojnë për krijimin e pjesës që do të futet në yllin dhe mirëmbajtjen e tij në të ardhmen.

Të fundit