Flash News

POLITIKOFF

Së shpejti nuk do mundni të përdorni më llogarinë e dikujt tjetër për të parë Netflix

Së shpejti nuk do mundni të përdorni më llogarinë e

Gjigandi i transmetimit Netflix do të fillojë "goditjen e tij" ndaj ndarjes së fjalëkalimeve në tremujorin e parë të këtij viti, pas publikimit të raportit të fitimeve të kompanisë për aksionerët javën e kaluar.
 Praktika e ndarjes së fjalëkalimeve me njerëzit jashtë familjes së abonentit do të bëhet më komplekse dhe ka të ngjarë të përfshijë një tarifë shtesë për të ndarë një abonim të vetëm nëpër vende të shumta.

Së shpejti nuk do mundni të përdorni më llogarinë e

"Ndërsa kushtet tona të përdorimit kufizojnë përdorimin e Netflix për një familje, ne e kuptojmë se ky është një ndryshim për anëtarët që ndajnë llogarinë e tyre më gjerësisht," tha Netflix në raportin e tij drejtuar aksionarëve.

Ndërsa shpërndajmë ndarjen me pagesë, anëtarët në shumë vende do të kenë gjithashtu mundësinë të paguajnë ekstra nëse duan të ndajnë Netflix me njerëz me të cilët nuk jetojnë. Të gjithë anëtarët do të mund të shikojnë gjatë udhëtimit, qoftë në një televizor apo pajisje celulare.”

Bazuar në një provë të rregullave të reja më të rrepta në vende të përzgjedhura të Amerikës Qendrore dhe Jugore vitin e kaluar, kompania pranoi se priste një reagim negativ në afat të shkurtër.

Netflix nuk ka qenë më specifik se "në tremujorin e parë të 2023" do të fillojë ndryshimi.

Modeli i ri mund të bëjë që përdoruesit e Netflix, për shembull, në Australi që paguajnë rreth 4 dollarë shtesë në muaj nëse provat e vitit të kaluar në Kosta Rika, Kili, Peru, Argjentinë, El Salvador, Guatemalë, Honduras dhe Republikën Domenikane janë një model. Këto vende ishin në shënjestër nga kompania sepse ndarja e fjalëkalimeve dukej se ishte veçanërisht e zakonshme atje.

Drejtori i inovacionit të produktit të Netflix, Chengyi Long, shpjegoi në një postim në tetor se si mund të funksiononte sistemi i ri. Vetëm një shtëpi do të lejohet në një llogari të vetme Netflix, por mund të përdoret në pajisje të shumta. Për të shtuar familje shtesë do të aplikohet një tarifë mujore shtesë (në shumicën e vendeve të Amerikës Latine ishte 2,99 dollarë amerikanë). Gjatë udhëtimit, llogaria do të jetë e aksesueshme vetëm me tablet, laptop ose celular. Abonentët do të jenë në gjendje të identifikohen për të hequr familjet e padëshiruara nga llogaria e tyre.

Të fundit