POLITIKOFF

Shakira shet të drejtat autoriale të muzikës së saj në këmbim të miliona dollarëve

Shakira shet të drejtat autoriale të muzikës së saj në

Këngëtarja kolumbiane, Shakira, ka bërë një kontratë miliona dollarëshe të 145 këngëve të saj - përfshirë këtu hitet e saj si “Hips Don’t Lie”, “Ëhenever, Ëherever” dhe “She Ëolf” .

Këngët e saj e kanë bërë Shakirën artisten femër më të shitur latine të të gjitha kohërave, me 80 milionë disqe të shitura në të gjithë botën. Mirëpo, ajo ka bërë një marrëveshje me Hipgnosis Song Fund.

Kompania nuk ka zbuluar detaje mbi shifrën e saktë të blerjes së të drejtave autoriale të këngëve të Shakirës, por zakonisht paguan ekuivalentin e honorareve 15 vjet përpara.

Kjo u siguron artistëve një siguri të menjëhershme financiare, ndërsa Hipgnosis, e cila zotëron këngët në vazhdimësi, shpreson të fitojë duke ndërtuar rrjedha të reja të të ardhurave për muzikën përmes licensimit të filmit dhe TV, mallrave, versioneve të kopertinës dhe honorareve të performancës.

Ditari politik

Të fundit