Flash News

POLITIKOFF

Si i ruajmë bimët aromatike në mënyrë që të qëndrojnë të freskëta për javë të tëra

Si i ruajmë bimët aromatike në mënyrë që të

Bimët i shtojnë aroma dhe shije të pasura çdo recete, megjithatë, ato janë veçanërisht delikate dhe nuk mund të ruhen për një kohë të gjatë.

Shpesh, ne nuk e përdorim të gjithë tufën e majdanozit, koprës ose selinos, duke rezultuar në një pjesë të madhe të tyre që përfundon në plehra. Për fat të mirë, ka mënyra për t’i ruajtur ato për një periudhë më të gjatë kohore.

Nëse planifikoni t’i konsumoni bimët brenda 4-5 ditëve, një mënyrë efektive për t’i mbajtur të freskëta është si më poshtë: lajini mirë, thajini me kujdes, mbështillini me letër kuzhine, lidheni në një qese plastike dhe vendosini në frigorifer.

Në këtë mënyrë, ato mbahen të freskëta dhe gati për t’u përdorur. Gjithashtu, për shkak se janë të pastruara tashmë, janë më të lehta për t’u përdorur në më shumë pjata, madje edhe në sallata.

Ngrirja është një mënyrë e shkëlqyer për të pasur bimë aromatike në dispozicion gjatë gjithë vitit, ideale për ditët kur doni t’i shtoni shije ushqimit pa e përgatitur më parë.

Laini, thajini dhe copëtoni bimët së bashku me kërcejtë e tyre, nëse dëshironi, ndajini sipas llojit dhe ruajini në qese hermetike.

Një zgjidhje e zgjuar është t’i ngrini ato si kube akulli. Më konkretisht, vendosni copat e prera në tava akulli, shtoni pak ujë ose vaj ulliri dhe vendosini në frigorifer. Në këtë mënyrë, do të keni sasi të vogla gati për supa, salca ose ushqime të gatuara.

Majdanozi, kopra dhe selinoja ngrijnë shumë mirë. Menteja e ruan aromën e saj, megjithëse mund të ndryshojë pak ngjyrën.

Të fundit