Flash News

POLITIKOFF

Sipas Bill Gates, cila është teknologjia që do të revolucionarizojë botën

Sipas Bill Gates, cila është teknologjia që do të

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates, publikoi së fundmi një letër me 7 faqe, në të cilën ai rivlerësoi rëndësinë që do të ketë Inteligjenca Artificiale në të ardhmen. Gates siguron që zhvillimi i kësaj teknologjie do të jetë po aq themelor sa krijimi i mikroprocesorit, kompjuterit personal, internetit dhe telefonit celular.

Sipas Bill Gates, cila është teknologjia që do të

"Në jetën time, kam parë dy demonstrime teknologjike që mendova se ishin revolucionare. Hera e parë ishte në vitin 1980, kur u njoha me një ndërfaqe grafike të përdoruesit, paraardhësi i të gjitha sistemeve operative moderne, përfshirë Windows. E dyta erdhi vitin e kaluar. Unë isha takuar me ekipin e OpenAI që nga viti 2016 dhe mbeta i impresionuar nga përparimi i tyre i qëndrueshëm. Inteligjenca artificiale do të ndryshojë mënyrën se si njerëzit punojnë, mësojnë, udhëtojnë, marrin kujdes shëndetësor dhe komunikojnë me njëri-tjetrin. Industri të tëra do të riorientohen rreth saj. Kompanitë do të dallohen nga mënyra sa mirë e përdorin atë. Kjo teknologji mund të zvogëlojë pabarazinë në botë, veçanërisht në trajtimin e sëmundjeve në vendet e varfra. Në nivel global, pabarazia më e madhe është në shëndetësi, 5 milionë fëmijë nën moshën 5 vjeç vdesin çdo vit. Është e vështirë të imagjinohet një përdorim më i mirë i inteligjencës artificiale sesa shpëtimi i jetës së fëmijëve."

Sipas Bill Gates, cila është teknologjia që do të

Ai beson se AI-të më të avancuara ndoshta do të jenë në gjendje të vendosin objektivat e tyre.

Sipas Bill Gates, cila është teknologjia që do të

"Kjo teknologji e re mund t’i ndihmojë njerëzit në mbarë botën të përmirësojnë jetën e tyre. Në të njëjtën kohë, bota duhet të vendosë rregullat, në mënyrë që të metat e inteligjencës artificiale të tejkalohen nga përfitimet e saj dhe në mënyrë që këto përfitime të mund t’i gëzojnë të gjithë, pavarësisht se ku jetojnë apo sa para kanë. Epoka e inteligjencës artificiale është plot me mundësi dhe përgjegjësi."

Të fundit