Flash News

POLITIKOFF

Sonte finalja e Eurovizion, 25 shtetet që konkurrojnë për çmimin e parë

Sonte finalja e Eurovizion, 25 shtetet që konkurrojnë për

Sonte në orën 21:00 do të zhvillohet finalja e madhe e "Eurovizion 2022", një prej edicioneve më të diskutuara.

Në garë janë 25 shtete, nga të cilat 20 u zgjodhën në natën e parë dhe të dytë gjysmëfinale dhe 5 shtete të tjera kanë hyrë automatikisht në finale.

Sonte finalja e Eurovizion, 25 shtetet që konkurrojnë për

Në gjysmëfinalen e dytë u zgjodhën edhe 10 shtetet e tjera finaliste që janë Australia, Azerbajxhani, Belgjikë, Ceki, Estoni, Finlandë, Poloni, Rumani, Serbi dhe Suedia.

Në gjysmëfinalen e parë 10 vendet që u kualifikuan ishin Zvicra, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegjia, Greqia, Ukraina, Moldavia dhe Holanda, ndërsa 5 vendet Franca, Italia, Anglia, Gjermani dhe Spanja shkojnë automatikisht në finale.

Finalja e "Eurovizion 2022" do të mbahet në stadiumin ‘Pala Olimpico’ në Torino të Itali dhe do të prezantohtn nga Mika, Laura Pausini dhe Alessandro Cattelan.

Të fundit