Flash News

POLITIKOFF

Të papërcaktuarit në gjini janë ata që përcaktojnë stilin dhe trendet në mediat sociale

Të papërcaktuarit në gjini janë ata që

Stili dhe trendet e mediave sociale, nga influencëra si Alok V. Menon dhe Wisdom Kaye duket se po marrin modën në duart e tyre, duke tejkaluar një industri që ka qenë e ngadaltë për të përmbushur nevojat e tyre.

Krijuesi i TikTok, Triple Minor, po shihte veshje në një dyqan afër shtëpisë së tij në Birmingham, Angli, kur një bashkëpunëtor i shitjeve iu afrua.

"A jeni stilist?" e pyeti.

"Jo," u përgjigj ai, "Unë vesh fustanet".

"Cili është stili juaj?" e pyeti ajo.

"Liria", u përgjigj ai.

Ky moment ishte i thellë për Triple Minor: Ai ishte ndjerë më i qetë duke veshur fustanet e tij të kuq, minifundet me pala hekuri, taka me platformë gold, ekskluzivisht për ndjekësit e tij të TikTok (që janë prej 34,6K.0

"Fillova të vishja funde dhe veshje për gra në TikTok, ku nuk njihja askënd. Hapi tjetër ishte ta çoja nga mediat sociale në botën përreth meje," thotë ai në Zoom.

Hapësira si TikTok, Instagram dhe YouTube u kanë dhënë stilistëve pa gjini, vizionarëve pa gjini të përcaktuar dhe krijuesve, lirinë për të përqafuar veten e tyre autentike, mjetet për të ndërtuar një platformë dhe potencialin për të patur një shtrirje dhe ndikim të gjerë. Rezultati është një gjeneratë e fuqishme e prirjeve me teknologji, përmbajtja dhe veshjet e preferuara të të cilave përmbysin normat gjinore dhe tejkalojnë rrjedhën kryesore.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eli Erlick (@elierlick)

"Ne nuk duhet të presim më për dikë që është një arbitër i stilit ose një person me autoritet për të na treguar se çfarë të bëjmë. Ne jemi autoriteti." - Stilisit i famshëm Sam Ratelle

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? (@sammyratelle)

Burimi: In Style

Të fundit