Flash News

POLITIKOFF

Thyen rekord 'Guiness', The Weeknd është zyrtarisht artisti më i dëgjuar në histori

Thyen rekord 'Guiness', The Weeknd është zyrtarisht artisti

The Weeknd është artisti më i njohur në botë sipas Librit të Rekordeve Botërore Guinness. Kanadezi 33-vjeçar, emri i vërtetë i të cilit është Abel Tesfaye, vendosi dy rekorde të reja botërore Guinness, shumica e dëgjuesve mujorë në Spotify në 111.4 milionë dhe ai është gjithashtu artisti i parë që arrin 100 milionë dëgjues mujorë në Spotify.

Dhe kjo nuk është e gjitha. Kënga “Blinding Lights” e 2020 e The Weeknd është kënga më e transmetuar në Spotify e të gjitha kohërave, me më shumë se 3.47 miliardë dëgjime që nga e hëna. “Blinding Lights” është gjithashtu kënga që ka qëndruar më gjatë në klasifikim në Billboard Hot 100 e të gjitha kohërave me një total prej 90 javësh – pavarësisht faktit që Grammy e hodhi poshtë këngën.

Thyen rekord 'Guiness', The Weeknd është zyrtarisht artisti

Në mënyrë mbresëlënëse, askush nuk i afrohet as suksesit të transmetimit të The Weeknd. Shakira është më afër me 81.6 milionë dëgjues, e ndjekur nga Ariana Grande me 80.6 milionë dëgjues, Taylor Swift me 80.2 milionë dëgjues dhe Rihanna me 78.5 milionë dëgjues. Sfiduesi më i afërt mashkull është Ed Sheeran me 77.5 milionë dëgjues mujor.

Dhe këto nuk janë të vetmet Rekorde Guinness që reperi ka. Në vitin 2016 ai u shpërblye me një rekord për albumin më të transmetuar të vitit 2015 dhe gjithashtu për javët më të njëpasnjëshme në Top 10 të Billboard Hot 100 nga një artist i vetëm mashkull.

Të fundit