Flash News

POLITIKOFF

Ushqimet më të mira dhe më të këqija për një mëlçi të shëndetshme

Ushqimet më të mira dhe më të këqija për një

Mëlçia jonë është një organ i lënë pas dore. Por nuk është mit që gjithçka filtrohet atje, veçanërisht toksinat. Çdo gjë që hamë ose pimë ndikohet kryesisht nga cilësia dhe sasia.

Sasi të mëdha të disa ushqimeve mund ta vështirësojnë punën e saj dhe madje të çojnë në infiltrim yndyror (yndyrë në mëlçi) ose edhe në cirrozë.

Disa të tjerë i bëjnë shumë mirë. Një shembull i shkëlqyer është angjinarja, e cila fjalë për fjalë pastron mëlçinë.

Ja një listë e ushqimeve më të mira që duhet të keni në pjatën tuaj çdo ditë, si dhe ato më të këqijat që duhet të shmangni për një mëlçi të shëndetshme:

Më të mirat

Tërshërë

Boronica

Kafe e zezë e thjeshtë

Ujë

Spinaq

Angjinare

Brokoli

Çaj jeshil

Bimë të freskëta

Bajame

Më të keqjat

Sheqer i tepërt

Kripë e tepërt

Ushqime yndyrore (yndyrna të ngopura si ato në ushqimet e dëmshme)

Alkooli

Ushqime të standardizuara (si karkaleca deti, patate të skuqura, etj.)

Të fundit