Flash News

POLITIKOFF

Vjedh të dhëna dhe ua dërgon hakerëve, aplikacioni i rrezikshëm që mund të keni në celular

Vjedh të dhëna dhe ua dërgon hakerëve, aplikacioni i

Një aplikacion i njohur shpërndan viruse në telefonat celularë të përdoruesve të Android. Mund të regjistrojë audio, të vjedhë skedarë nga telefoni juaj dhe t’i dërgojë ato te hakerat. Aplikacioni Screen Recorder ka më shumë se 50,000 shkarkime dhe tani po përhap një virus nga aksesi në distancë mes përdoruesve. Këtë zbuluar kompania e sigurisë kibernetike ESE.

Vjedh të dhëna dhe ua dërgon hakerëve, aplikacioni i

Aplikacioni është i disponueshëm në Google Play Store që nga viti 2021. Në atë kohë, ai nuk ishte ende i infektuar, por me përditësimin e gushtit 2022, hakerët futën softuer me qëllim të keq në të. Google u përgjigj dhe e hoqi aplikacionin. Nëse e keni ende në telefon, është më mirë ta fshini. Kjo do të thotë që të gjitha fotot, videot dhe dokumentet tuaja të ruajtura në celularin tuaj mund të përfundojnë në duart e mashtruesve.

Të fundit